Gronden van OC De Linde worden gesaneerd
2 maart 2016
Federale regering schuift met taxshift de factuur door naar de gemeentebesturen
14 april 2016
Bekijk alles

Bijen op hotel in Vrije Basisschool De Regenboog

Samen met de leerlingen van de Vrije Basisschool De Regenboog te Linter, de gemeente Linter, het Regionaal Landschap Zuid Hageland en Natuurpunt Linter werd er op het terrein van de school te Drieslinter een bijenhotel geplaatst.

Tijdens het educatief moment kwamen de leerlingen meer te weten over de verschillende soorten bijen en wat deze beestjes wel allemaal doen.

Het bijenhotel werd gemaakt door Luk Lambeets van Natuurpunt Linter. De dienst Openbare Domeinen van de gemeente Linter zorgde voor de materialen om het hotel te kunnen bouwen en stond in voor de plaatsing ervan. Het Regionaal Landschap Zuid Hageland stond in voor het educatief gedeelte.

“Deze materialen zijn afkomstig van bomen die al een heel leven achter de rug hebben in de Getevallei. Ook de andere materialen zoals rietstengels en de houten stammetjes waar gaatjes zijn ingeboord die nodig zijn voor de opvulling van het hotel komen uit onze eigen Getevallei van Linter”, zegt Wim Sprimont, diensthoofd van de gemeentelijke dienst Openbare Domeinen.

“Wilde bijen zijn uiterst belangrijk voor de bestuiving van wilde bloemen. Met de problemen die de honingbij kent kunnen wilde bijen tevens een belangrijke rol gaan spelen bij de bestuiving van bijvoorbeeld verschillende fruitsoorten. Het plaatsen van een bijenhotel lost natuurlijk niet alle problemen op maar het zal zeker een belangrijke hulp zijn voor de honingbij”, aldus schepen van Openbare Domeinen Andy Vandevelde.

Belangrijk om te weten is dat de wilde bij niet steekt. Ze kan natuurlijk wel steken, maar instinctief weet ze dat ze zelf sterft nadat ze steekt.