Gemeente en Linterse scholen organiseren zwerfvuilactie
21 september 2017
Fruitbeeldig Hageland
27 maart 2018
Bekijk alles

GBS De Zandloper Melkwezer wint inzamelactie lege batterijen

De twaalf kleutertjes van De Zandloper in Melkwezer zijn kampioen in het verzamelen van lege batterijen. Daarom mogen ze nu met K3 naar de cinema.

De gemeentelijke kleuterschool De Zandloper Melkwezer is dit jaar de grote winnaar van de scholenactie van Bebat. De leerlingen winnen een exclusieve filmvertoning van de gloednieuwe K3 film Love Cruise in aanwezigheid van Hanne, Marthe en Klaasje. Met maar liefst 54,43 punten haalde De Zandloper het van 358 andere scholen uit heel Vlaanderen. In totaal zamelden de Vlaamse leerlingen 84.567 kilo gebruikte batterijen in tussen 25 september en 20 oktober 2017. Als speciale verrassing mogen niet alleen de winnende school, maar ook GBS De Zandloper uit Neerhespen en GKS De Vlindertuin uit Kersbeek-Miskom, die tweede en derde eindigden, de voorstelling bijwonen.

“We zamelden samen 770 kg lege batterijen in, wat het hoogste percentage per leerling van heel Vlaanderen opleverde”, vertelt een fiere juf Katty, die met haar schooltje voor het eerst deelnam. “Op 21 december worden de kinderen met een autobus door Bebat opgehaald en naar Kinepolis Leuven gebracht, waar de filmvertoning en de meet en greet met K3 plaatsvinden.” Ouders en kleuters vierden gisteren alvast de overwinning.