Provincie Vlaams-Brabant en Linter werken samen aan trage wegen
13 maart 2015
Linterse bibliotheek blijft behouden
15 maart 2015
Bekijk alles

Peruviaanse delegatie bezoekt Grote Getevallei in Linter

In het kader van de Broederlijk Delen-campagne ‘Marco is een boer en wil dat blijven’ ontvingen de gemeente Linter, de provincie Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Zuid-Hageland (RLZH) op 13 maart 2015 een delegatie van Peruviaanse NGO’s. Ze brachten een bezoek aan het provinciale natuurontwikkelingsproject Grote Getevallei in Linter.

In het provinciaal natuurontwikkelingsproject Grote Getevallei wordt een van de belangrijkste open valleilandschappen in Vlaanderen in stand gehouden door een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Zuid-Hageland, de gemeentebesturen en Natuurpunt.

Het Regionaal Landschap Zuid-Hageland en de gemeente Linter zijn zeer verheugd dat het RLZH en dit project door Broederlijk Delen is uitgekozen om te bezoeken. Het toont aan dat de samenwerking die hier is opgezet een voorbeeldfunctie heeft, niet alleen voor onze regio, maar tevens voor buitenlandse projecten.

‘We willen in Abancay een educatief themapark uitbouwen’, zegt Javier Malpartida, directeur van de NGO Tarpurisunchis. Tarpurisunchis is een onderwijsproject in Apurimac, één van de armste regio’s in Peru. ‘Het doel van dit park is kinderen en jongeren kennis te laten maken met de diversiteit van de regio: cultuur, fauna, flora en landbouwtechnieken. Zo kunnen ze zich bewust worden van de troeven die hun streek heeft en trots zijn op hun eigen identiteit. De Grote Getevallei biedt ons veel ideeën en inspiratie die we in ons thuisland ook kunnen toepassen.’