Fietslussen langs oorlogslinies
3 september 2013
Stationsstraat op 31/10 opnieuw open voor verkeer
30 oktober 2013
Bekijk alles

Sofie Hallet en Joachim Vandercasteelen nieuwe ambassadeurs

Onderwijzeres Sofie Hallet (21) uit Wommersom en bio-ingenieur Joachim Vandercasteelen (25) trekken naar Afrika als ‘Ambassadeurs van Linter’. Die titel werd hen op 23 september 2013 toebedeeld door de gemeenteraad.

Sofie zal zich verdienstelijk maken in twee basisscholen in Kameroen. In beide scholen zal ze ICT-lessen geven en Franse lessen van het eerste tot en met het derde leerjaar voor haar rekening nemen. Joachim trekt voor de derde keer naar Ethiopië en volgt een landbouwexperiment op in verband met de verbetering van teelten. Hij liep er stage bij het International Food Policy Research Institute (IFPRI) en was er nauw betrokken bij een experiment waarbij een duizendtal boeren van verbeterde zaaitechnieken werden voorzien. Hij analyseerde het effect op hun oogst en keert nu terug om hen naar hun ervaringen en verwachtingen te vragen.

Inwoners van Linter kunnen ambassadeur van de gemeente worden in het buitenland, als ze voor geruime tijd naar het buitenland trekken. De inzet van Sofie en Joachim vergen organisatietalent, ondernemendheid, engagement, dynamisme, teamgeest en sociaal bewogenheid. Deze kwaliteiten van onze ambassadeurs zijn ook de doelstellingen van Linter.