Stationsstraat op 31/10 opnieuw open voor verkeer
30 oktober 2013
Fusies van gemeenten om bestuurskracht te verhogen? Linter bewijst dat het anders kan!
11 december 2013
Bekijk alles

Tekentalent ingezet voor strijd tegen zwerfvuil

Om de communicatie rond afval aantrekkelijker te maken is de milieudienst van Linter op zoek gegaan naar een tekentalent die een cartoon of tekening kan aanleveren over het voorkomen, hergebruik en sorteren van afval. En om die cartoonist te vinden werd een wedstrijd georganiseerd.

Het is nu wel zeker, in de hele gemeente barst het van teken- en sorteertalent. We ontvingen enkele tientallen mooie, leuke en grappige tekeningen die tonen dat sorteren helemaal niet moeilijk is.

De winnende tekening is van de hand van de zestienjarige Fien Jordens uit Overhespen. Zij mocht alvast een boekenbon ter waarde van 100 euro in ontvangst nemen uit handen van schepen van milieu Patrick Bouvin. Stien Veulemans uit Wommersom sleepte met haar tekening de tweede prijs in de wacht: een waardebon van 50 euro.

De tekeningen zullen gebruikt worden in de gemeentelijke communicatie rond het voorkomen, hergebruik en sorteren van afval. De tekeningen zijn een eerste wapen om de sluikstorters op voorhand op andere gedachten te brengen. Beter zo, dan achteraf te moeten beboeten. We willen zwerfvuil en sluikstorten graag een halt toe roepen. De tekeningen zijn een mooi voorbeeld dat ook de kinderen en tieners een propere omgeving zonder rondslingerend vuil willen.

Schepen Andy Vandevelde, bevoegd voor de Groendienst,  is zeer tevreden met het milieubewustzijn van de jongeren. Dit initiatief helpt ons in de strijd tegen het zwerfvuil. Wekelijks halen de medewerkers van de Groendienst allerlei zwerfvuil op langs wegen en pleinen. Opruimen kost niet alleen een bom geld, het vraagt ook heel wat tijd en de inzet van mensen en middelen. Bovendien is zwerfvuil voor veel burgers een bron van ongenoegen.