Vervuiling terreinen van OC De Linde groter dan verwacht
15 februari 2017
Inhuldiging nieuwe schoolgebouwen GBS De Zandloper
21 april 2017
Bekijk alles

De Paashaas stapt in het huwelijksbootje

De paasvakantie begon voor de kinderen van Kinderopvang Stekelbees met een grote knal. De Paashaas kwam langs en hij had groot nieuws. Hij wil trouwen met Lauren, en dan natuurlijk ook een feestje bouwen. Alleen, hij weet wel heel veel van eitjes en chocolade, maar heel weinig over huwelijksklokken. Dus gingen de kinderen maar onmiddellijk aan de slag om hem te helpen bij het trouwfeest van de eeuw.

De dag nadien kwam Lauren vertellen dat zij ook de Paashaas wel wil strikken om in het huwelijksbootje te stappen. Maar ook zij mag dan misschien wel graag paaseitjes lusten, van trouwplannen heeft ze duidelijk geen kaas gegeten! Dus gingen die kinderen maar weer aan de slag: liefdeshartjes knutselen om een liefdesholletje in te richten voor een huwelijksaanzoek, geheimenkokers maken om diepe geheimen in te bewaren, …

Na heel wat knutselwerk was het Liefdesholletje een feit en vele kinderhandjes gingen naarstig aan de slag om voor Lauren en de Paashaas prachtige paas-trouwjuwelen te maken. Plotseling fliederfladderde zomaar een Liefdesbloemenelfje de grote zaal binnen. Zij stelde de kinderen allerlei vragen over het beroemde koppeltje en zo ontdekten ze dat ze nog helemaal geen verlovingsring hadden voor Lauren! Dus volgde er een hele speurtocht op zoek naar de perfecte diamant.

Een nieuwe dag begon olijk toen de Paashaas de fenomenale verlovingsring waar de Stekelvriendjes voor zorgden, kwam ophalen en zij hem op weg hielpen met zijn romantische aanzoek. Maar iets later stond de opvang in rep en roer toen bleek dat de jaloerse Paaskangoeroe de toekomstige bruid had ontvoerd. Hij wou immers ook een lief.

Gelukkig vonden we haar al snel terug maar ze was gebonden aan handen en voeten met magische touwen die enkel via bijzondere opdrachten mochten losgemaakt worden. Maar niet getreurd, de middengroep gooide zich helemaal in de strijd en verloste Lauren met stijl! Gelukkig vonden ze haar al snel terug. Maar ze was gebonden aan handen en voeten met magische touwen die enkel via bijzondere opdrachten mochten losgemaakt worden. Maar niet getreurd. De kinderen gooiden zich helemaal in de strijd, en Lauren werd met stijl verlost. De Paaskangoeroe werd met allerlei bezweringen naar dromenland gezongen.

Toen was het eindelijk zo ver. De Paashaas ging op zijn knie en Lauren zei JA! Omdat ze zelf verliefd liepen te zijn in het Paastoverbos om het Paasfeest voor te bereiden, vroegen ze aan de kinderen om zich over de gastenlijst, de uitnodigingen en het menu voor het trouwfeest te buigen. De gastenlijst werd uitgewerkt en zelfs de meest magische gasten werden uitgenodigd. En uiteraard werd ook heus atelier opgericht om een droomjurk voor Lauren te ontwerpen.

Donderdag 13 april 2017 was het dan zover. De kinderen trokken naar het gemeentehuis voor het huwelijk. Als laatste kwamen ook de Paashaas en Lauren toe. De burgemeester en de schepenen stonden hen op te wachten voor het huwelijk van de eeuw. Na het uitspreken van de trouwgeloften gaven de Paashaas en Lauren elkaar hun JA-woord. En toen kwam het moment waarop iedereen gewacht had. De burgemeester, schepenen en Stekelvriendjes riepen allemaal: KUS, KUS, KUS,