Riolerings- en wegeniswerken in Kiezelstraat stap dichterbij
29 december 2016
Vervuiling terreinen van OC De Linde groter dan verwacht
15 februari 2017
Bekijk alles

Extra ondersteuning van de kinderopvanginitiatieven en de voor- en naschoolse kinderopvang

De gemeente Linter kent voortaan een jaarlijkse werkingssubsidie toe aan kinderopvanginitiatieven die gevestigd zijn in Linter. Kinderopvangplaatsen met een vergunning van Kind en Gezin tot acht opvangplaatsen kunnen jaarlijks 200 euro krijgen, initiatieven vanaf negen plaatsen 400 euro.

“Onze gemeente kent heel wat gezinnen met jonge kinderen. Zij zijn op zoek naar kwaliteitsvolle kinderopvang in de eigen gemeente. Onthaalouders en kinderdagverblijven zijn dagelijks in de weer om kwaliteitsvolle opvang te bieden, maar hebben het niet altijd even gemakkelijk. Om hen een steuntje in de rug te geven kunnen ze voortaan beroep doen op een financiële ondersteuning van de gemeente”, aldus schepen voor Kinderopvang Ilse Bollen.

De gemeente voorziet ook extra middelen voor de voor- en naschoolse kinderopvang, waarvoor de gemeente samenwerkt met Landelijke Kinderopvang. Het aantal kinderen die voor- en naschools worden opgevangen in de Stekelbees-locaties te Neerlinter en Wommersom is gestegen met ruim 3.000 extra opgevangen kinderen op jaarbasis ten opzichte van een paar jaar geleden.

“Naast de sector van de onthaalouders en de kinderdagverblijven is ook het aanbieden van een kwaliteitsvolle voor- een naschoolse kinderopvang een belangrijk onderdeel van ons gezinsondersteunend beleid. Om het werk van de kinderbegeleidsters te ondersteunen en de kwaliteit van de opvang te verhogen werden er bijkomende financiële middelen voorzien voor een extra kinderbegeleidster”, zegt schepen van Begroting Andy Vandevelde.