Linter ontvangt €136.910 uit Plattelandsfonds
8 mei 2013
Vernieuwing gemeentschool “De Zandloper” te Wommersom
25 juni 2013
Bekijk alles

Regenboogvlag wappert in Linter

Van 13 tot en met 19 mei wappert aan het gemeentehuis te Orsmaal naast de traditionele vlaggen ook een regenboogvlag. De regenboogvlag is het symbool van de holebi’s en wordt uitgehangen ter gelegenheid van de Pride Week en de Internationale dag tegen Homofobie.

De gemeente wil met dit duidelijke signaal iedere vorm van discriminatie – dus ook discriminatie op basis van seksuele geaardheid – streng veroordelen. “We streven naar een gemeente waar alle inwoners in harmonie met elkaar samenleven en waarin het holebi- en transgenderthema bespreekbaar is voor iedereen”, aldus schepen voor Gelijke Kansen Patrick Bouvin.

We vroegen ook een koppel van hetzelfde geslacht uit Linter wat ze van dit initiatief vinden. Hierbij hun reactie: “Het is zeer moeilijk en blijkbaar soms gevaarlijk om te tonen wie je bent. En daartegen moet er worden opgetreden. Ieder klein duwtje in de goede richting kan helpen. Wij hebben zelf jarenlang geworsteld met onze eigenheid, en nu na al die jaren is het jammer genoeg soms nog nodig om onszelf te verdedigen. Linter is een kleine gemeente, met een klein aantal holebi’s, maar dat mag geen verschil maken, ook kleine groepen moeten steun krijgen om hun eigenheid niet te verliezen, zodanig dat de jongeren die met dit probleem worstelen niet bang hoeven te zijn in Linter én daarbuiten.”