GBS De Zandloper Melkwezer wint inzamelactie lege batterijen
20 november 2017
Avonturenpad verhoogt beleving van Getevallei
13 september 2018
Bekijk alles

Fruitbeeldig Hageland

Op 11 locaties in de Hagelandse bloesemstreek lieten kunstenaars zich inspireren door de vele boomgaarden in de regio. In Bekkevoort, Geetbets, Glabbeek Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Lubbeek, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw duiken binnenkort kunstwerken op die de fruitstreek een extra boost geven. Via drie nieuwe kunstroutes en één familieroute kan men deze kunstwerken ontdekken.

Dansende kijkbuis in Linter: ‘Helixagon’ van Frederik Vaes in Linter

In de Rodestraat in Wommersom (Linter) kan men genieten van een bijzonder kunstwerk, gemaakt door Frederik Vaes. Met zijn werk ‘Helixagon’ combineert Vaes twee vormen: de helix en de hexagon. Met vorm verwijst hij naar de symmetrische vormen van de natuur, waaronder bijvoorbeeld de bijenraat. Deze dansende kijkbuis zuigt de bezoeker als het ware mee in een bijzonder kader op de boomgaarden. Bezoekers zullen in de spiraal kunnen klimmen en genieten van het uitgestrekte zicht.

‘Een kunstwerk dat door zijn speelse vorm de wandelaar en fietser uitnodigt om even stil te staan bij het prachtige boomgaardenvergezicht’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Meer info: https://pers.vlaamsbrabant.be/fruitbeeldig-hageland#