Stand van zaken herstel kerkhofmuur Neerlinter
23 februari 2015
Provincie Vlaams-Brabant en Linter werken samen aan trage wegen
13 maart 2015
Bekijk alles

Kinderen Stekelbees Linter bouwen eigen groene ruimte

Provinciaal gedeputeerde Monique Swinnen huldigde, samen met de burgemeester en schepenen van Linter, en heel wat ouders, een groenproject in de tuin van kinderopvang Stekelbees te Neerlinter in. Die tuinaanleg kadert in het project Spring in ’t Veld van de Provincie Vlaams-Brabant en Europa, dat kinderen wil prikkelen en kennis laten maken met nieuwe mogelijke hobby’s.

Het doel van dit project is een aanvullend aanbod op de reguliere buitenschoolse kinderopvang te organiseren voor kinderen en jongeren van de landelijke gemeenten in Vlaams-Brabant. Belangrijk bij dit project is de samenwerking tussen verschillende lokale actoren, zoals het gemeentebestuur, plaatselijke verenigingen, Stekelbees Linter en lokale zelfstandigen.

Spring in ’t Veld wil kinderen en jongeren prikkelen en kennis laten maken met nieuwe mogelijke hobby’s. In Linter viel de keuze op een groenproject in de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees. In samenwerking met de verschillende partners werd de groen ruimte van de opvang onder handen genomen. Er werd een wilgenhut gebouwd en een moestuin met sprokkelwand aangelegd. Het project werd begeleid door de tuinaannemers van AB+ Architectuur en uitgevoerd met hulp van kinderen en jongeren. Aan dit project werkten ook een 15-tal jongeren van Overleef vzw mee. Iedere dag in de vakantie werd er door een 40-tal kinderen aan verder gewerkt. De Groendienst van de gemeente Linter zorgde voor het hout en het sprokkelmateriaal.

Het project werd gefinancierd met subsidies uit het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.