Gasnet in Molenweg.
31 december 2013
Pastorieplan goedgekeurd
11 maart 2014
Bekijk alles

Voorstelling thriller “Weerklank” van Bruno Buteneers

Vrijdag 7 maart 2014 stelde Bruno Buteneers zijn eerste literaire creatie “Weerklank” voor aan het grote publiek. Burgemeester Marc Wijnants, schepen Andy Vandevelde en Minister van Financiën Koen Geens, mochten de boekvoorstelling inleiden.

Weerklank is een avontuur dat zich afspeelt aan het prille begin van de Eerste Wereldoorlog, zo realistisch dat je de kogels bijna om de oren hoort fluiten en je de zinderende actie daadwerkelijk voelt. Het Duitse leger wil een snelle val van Parijs. Op hun weg van de minste weerstand wil het in een klein dorp van het neutrale België een belangrijk toestel oppikken. Na de moord op een excentrieke kasteelheer kon hun beste wetenschapper er in alle rust aan deze uitvinding werken. Het apparaat, een uniek staaltje technologie, kan mogelijk de loop van de geschiedenis veranderen.

Kapitein Leopold Knapen krijgt de opdracht om het toestel te veroveren voordat de vijandelijke troepenmacht tot aan het dorp is opgerukt. Knapen, een charmante en handige man die al heel wat levensbedreigende missies tot een goed einde heeft gebracht, stelt een eigen eenheid samen. De eenheid bestaat uit een kleurrijke bemanning, ieder met zijn gaven en gebreken. Tijdens de missie krijgen Knapen en zijn mannen af te rekenen met allerlei intriges, sabotages, demonen uit het verleden, … De gevaren zijn groter dan de kapitein ooit had kunnen vermoeden en niet iedereen lijkt dezelfde belangen te dienen.

Een meeslepend verhaal boordevol actie, onverwachte wendingen en originele ideeën.

Het boek “Weerklank” speelt zich af tijdens deze eerste dagen van de Groote Oorlog, wanneer te Linter op 10 augustus 1914 de Slag van Orsmaal plaatsvindt. Het is geen historisch relaas van wat er toen gebeurde, maar wel een fictief meeslepend verhaal met knipogen naar historische figuren en plaatsen uit deze regio tijdens het eerste treffen tussen het Belgische en het Duitse leger.

Schepen Andy Vandevelde was zeer blij dat de auteur, die woonachtig is in Linter, het gevecht in Orsmaal heeft uitgekozen als decor voor zijn eerste fictieverhaal. Orsmaal en omgeving krijgt zo, honderd jaar na datum, terug enige bekendheid en weerklank. Bruno draagt hiermee op een originele wijze bij tot de promotie van onze gemeente.

Hier kan u de volledige toespraak van schepen Andy Vandevelde lezen.