Relax & Run: Inburgeren vereenvoudigen met sport en muziek
25 januari 2016
Gronden van OC De Linde worden gesaneerd
2 maart 2016
Bekijk alles

Wandelnetwerk Getevallei is Belgische Wandelroute van het jaar

Het Wandelnetwerk Getevallei van Toerisme Vlaams-Brabant werd zaterdag 27 februari op de Fiets- en Wandelbeurs in Antwerp Expo, samen met de Streek-GR Haspengouw, tot Belgische Wandelroute van het jaar bekroond.

Vorig jaar werkten Toerisme Vlaams-Brabant, het Regionaal Landschap Zuid-Hageland en de gemeenten Geetbets, Linter, Tienen en Zoutleeuw een nieuw wandelnetwerk van 250 km in de Getevallei uit. Het wandelnetwerk bevindt zich in het oostelijk gedeelte van het Hageland. Het is een gebied met eindeloze akkers en weiden, afgeboord met populieren en tal van fruitaanplantingen. Deze fruitgaarden sieren in de lente de streek met een overweldigende bloesemweelde en bieden in de herfst een rijkdom aan appels en peren.

Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs werd dit wandelnetwerk meteen bekroond met de titel “Belgische Wandelroute van het jaar”. De jury prees op de prijsuitreiking de kwaliteit van het netwerk: een mooi gebied, een goede bewegwijzering op het terrein, een leesbare kaart, duidelijke teksten in het bijhorende boekje met suggesties voor wandelingen, een overzichtelijke website met gratis downloadbare themaroutes en een overzicht van bijzondere plekjes.

“Wij zijn heel fier dat ons wandelnetwerk in de Getevallei deze titel gekregen heeft”, glundert Monique Swinnen (CD&V), gedeputeerde voor Toerisme. “Het is een beloning voor het harde werk dat we, samen met het Regionaal Landschap Zuid-Hageland en de gemeenten, geleverd hebben.”