Openbare Werken neemt deel aan Truckerstocht
20 april 2013
Herdenking 300 jaar kapel Het Eikske
1 mei 2013
Bekijk alles

Fase 2 werken fietspad Stationsstraat van start

Maandag 6 mei start de tweede fase van de werken aan het nieuwe fietspad langsheen de Stationsstraat.

De werken situeren zich ter hoogte van het kruispunt Stationsstraat met Stationsplein te Drieslinter. Hier wordt de aansluiting van het nieuwe fietspad met het Stationsplein en de fietsroute langs de oude spoorweg gerealiseerd. Ook het verhoogde kruispunt wordt volledig vernieuwd.

De werken zullen ongeveer 35 werkdagen duren. Tijdens deze periode zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn. Er worden twee omleidingen voorzien om zich van het noorden van de gemeente naar het zuiden van de gemeente te begeven. Een eerste omleiding loopt over Neerlinter, Oplinter en Wommersom. Een tweede omleiding loopt over Budingen en Zoutleeuw.

Ook het Stationsplein zal tijdens de werken niet bereikbaar zijn langs de Stationsstraat. Bewoners van het Stationsplein en bezoekers van de handelszaken kunnen het Stationsplein bereiken via de Stationsbaan. Aangezien dit een smalle verbinding is zullen hier verkeerslichten geplaatst worden, zodat het verkeer alternerend kan kruisen. Van zodra de werken beëindigd zijn, zal de verbinding Stationsbaan-Stationsplein opnieuw onderbroken worden zoals in het verleden het geval was.

De aannemer Ambaro NV en het gemeentebestuur stellen alles in het werk om de hinder ten gevolge van deze werken zo beperkt mogelijk te houden. Wij willen ons echter verontschuldigen voor de ongemakken die deze noodzakelijke werken met zich mee meebrengen en hopen op uw begrip hiervoor te mogen rekenen.

Later dit jaar (vermoedelijk na het bouwverlof) zal de Stationsstraat (tussen het Stationsplein en de Steenweg op Zoutleeuw ) volledig gerenoveerd worden. Tijdens deze werken zal de Stationsstraat opnieuw onderbroken zijn en zal er opnieuw een omleiding voorzien worden.