Linter gaat dorpspleinen herinrichten
4 november 2015
Overeenkomst met Aquafin voor werken Orsmaal
29 december 2015
Bekijk alles

Gemeentelijk bos te Neerlinter krijgt opknapbeurt

Het gemeentelijk bos achter de pastorij van Neerlinter kreeg een flinke opknapbeurt. Drie boomverzorgers haalden er alle dode takken uit en ook de leden van chiro Neerlinter hielpen een handje.

De gemeente Linter liet recent de bos achter de pastorij van Neerlinter opknappen. “Het werd eens tijd dat we iemand de bomen hier lieten nakijken. Dat was niet alleen noodzakelijk voor de instandhouding van de bomen, maar een grondig nazicht was ook nodig om de veiligheid van de gebruikers van het bos, zoals de kinderen van de chiro, te garanderen”, zegt schepen van Openbare Werken Andy Vandevelde.

Voor de opknapbeurt nam de gemeente boomverzorger Niels Arnauts onder de arm. Arnauts, zelf afkomstig uit Neerlinter, werkte samen met twee andere boomverzorgers, Thomas De Vos en Hannu Cools, om het bos weer gezond en veilig te maken. Zij haalden het dode hout weg en behandelden de bomen die aangetast waren door zwam. Dat deden ze al klimmend. “Hoogtewerkers beperken ons in ons kunnen. Als je klimt kan je overal geraken”, zegt Niels Arnauts.

Ook de chiro van Neerlinter heeft geholpen bij de opknapbeurt. De kinderen haalden alle afgezaagde takken uit het bos en maakten er een takkenril van. “Onze speelclubbertjes hebben op een speelse manier kennis gemaakt met de natuur en hebben er heel wat over bijgeleerd”, aldus hoofdleidster Annelies Laudes.

De takkenril die de chiro bouwde is een meerwaarde voor heel wat dieren. “Ze zal goed van pas komen tijdens de winter. Voor vele dieren, waaronder enkele van onze koestersoorten, is het een ideale plaats om te overwinteren”, verklaart Wim Sprimont, hoofd van de Groendienst van de gemeente Linter.