Linter investeert in slimme camera’s
27 maart 2015
Linter naar Grondwettelijk Hof tegen Programmawet federale regering
1 juni 2015
Bekijk alles

Minister Schauvliege beoordeelt aanpak gemeente bij incident gescheurde mestzak positief

Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open VLD) ondervroeg Vlaams Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) over de aanpak van een gescheurde mestzak in de Ransbergstraat te Linter door het gemeentebestuur van Linter.

Op 12 februari 2015 scheurde in de Ransbergstraat te Linter een mestzak met 1.500 m³ drijfmest. Een deel daarvan kwam in de nabijgelegen beek en de omliggende velden terecht. Om erger te voorkomen, heeft de gemeente onmiddellijk een aarden dam rond de mestzak laten leggen.

Jong-VLD Linter hekelde de aanpak van de gemeente en vond dat er niet voldoende maatregelen getroffen waren om de schade te beperken. Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open VLD) wou van Vlaams Minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) weten wat haar bevindingen waren over dit incident en of de gemeente voldoende maatregelen genomen heeft.

In haar antwoord aan het parlementslid bevestigt Minister Schauvliege de aanpak van de gemeente Linter. “Mijn administraties zijn van oordeel dat er door het gemeentebestuur snel en adequaat is opgetreden en dat de verschillende getroffen maatregelen de gevolgen van het incident hebben beperkt en erger hebben voorkomen”, aldus minister Schauvliege.