Gemeentelijk bos te Neerlinter krijgt opknapbeurt
28 november 2015
Relax & Run: Inburgeren vereenvoudigen met sport en muziek
25 januari 2016
Bekijk alles

Overeenkomst met Aquafin voor werken Orsmaal

Aquafin gaat in de 3de Regiment Lansiersstraat en de Oude Dorpsstraat de riolering vernieuwen. De gemeente Linter participeert mee in het project zodat beide straten een nieuw wegdek bekomen. Tevens zal er langs de Kleine Getestraat een tweesporenbeton aangelegd worden.

In het kader van de waterzuivering zal Aquafin in de loop van 2017 de riolering van de 3de Regiments Lansiersstraat en de Oude Dorpsstraat te Orsmaal vernieuwen. De afvoer van regenwater en afvalwater zal er gescheiden worden. Via de Kleine Getestraat zal het afvalwater afgeleid worden naar een nieuwe kleine waterzuiveringsinstallatie die op de grens van Zoutleeuw en Linter zal aangelegd worden.

De gemeente Linter zal mee participeren in het Aquafin-project, waardoor de volledig Oude Dorpsstraat, de 3de Regiment Lansiersstraat en de Paardskerkhofstraat een nieuw wegdek zullen krijgen. Tevens zal de openbare verlichting vernieuwd worden met LED-verlichting.

De werken bieden ook een opportuniteit om langsheen de Kleine Getestraat en tweesporenbeton aan te leggen. Hierdoor kan er een veilige en comfortabele fietsverbinding gerealiseerd worden vanuit Orsmaal richting Zoutleeuw. Ook de stad Zoutleeuw zal participeren in de aanleg van de tweesporenbeton langsheen de Kleine Getestraat, aangezien deze straat deels op het grondgebied van Zoutleeuw is gelegen.

De gemeenteraad keurde een samenwerkingsovereenkomst met Aquafin goed om al deze werken mogelijk te maken.